vrijdag 18 september 2009

De Relatie Tussen Zoekmachine en SEO

De Relatie Tussen Zoekmachine en SEO

Zonder het te weten bestaan deze reeds jaren voor de term SEO of zoekmachine in de woordenboeken stond. Dit werd echter nog handmatig gedaan op basis van een bestaand systeem, een voorbeeld hiervan is een concordaat voor de Bijbel of De Schrift. Dankzij de concordaat kon men snel de relevante trefwoorden van een passage opzoeken en diens relevante verzen lokaliseren aan de hand van een index.

SEO en Zoekmachine Gaan Hand in Hand

De term SEO een afkorting van "Search Engine Optimized" is vertaald in het nederlands: geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Nu we weten dat we zoeken op een machine die aan de hand van trefwoorden de meest relevante passages zal weergeven, lijkt het vanzelfsprekend dat we ook deze trefwoorden kenbaar maken op onze eigen website. Aldus een eerste optimalisatie voor de zoekmachine om ons terug te vinden is de "on-page SEO" of een optimalisatie voor de zoekmachine in de bron pagina's van onze website.

SEO Page Ranking door de Zoekmachine

Om alles netjes en ordelijk te houden zal de zoekmachine aan de hand van een wiskundige berekening de meest relevante pagina's eerst vertonen en daarna opvolgen met de minder relevante pagina's. Om als eerste te staan op deze lijst is daarom ook uitermate belangrijk om meer bezoekers te krijgen op onze website, aangezien het click percentage van de 1st positie en de 2de positie al een verschil van 50% bedraagt! Om nog maar te zwijgen over een positie op de 2de pagina voor ons trefwoord.

De SEO Page ranking wordt mede bepaald door het aantal inkomende links van relevante en belangrijke High PR sites. Dus naast onze "on page SEO" komt er nog "Off-Page SEO" bij kijken, wat technisch betekend dat we een Link Building Campagne moeten uitbouwen voor ons geliefde trefwoord.

In de relatie tussen zoekmachine en SEO is het belangrijk dat we een goede verstandhouding hebben met elkaar, net als in elke relatie geldt de regel" Eerlijk duurt het langst!" Als we echter de zoekmachine wat wijs willen maken zullen we snel uit de zoek resultaten verdwijnen. Neem geen risico's en pas een eerlijke strategie toe, uw zaken zullen er meer baat bij hebben dan dat u uw geld investeert in black-hat strategiƫn die uw zaak schade toe brengen.

SEO is een langdurig en natuurlijk proces van link building en toevoegen van relevante inhoud die de zoekmachine kan helpen om onze site een hogere plaats te bezorgen. Dit neemt niet weg dat we niet op een snelle en efficiƫnte manier op die eerste pagina kunnen komen, dit zal echter geld kosten, en het nodige werk voor het uitbouwen van een Adwords PPC Campagne.

Bij deze Adwords Campagne is het dan ook verstandig om voor onze trefwoorden ook een SEO Campagne te voeren. SEO helpt zo om onze kosten te drukken voor de geoptimaliseerde SEA campagnes die we op Google Adwords actief onderhouden. Dit komt tot stand dankzij een goede relatie tussen Zoekmachine en SEO!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten